blog

Feitjes over het internet

Hoe is het internet ontstaan? Het internet is ontstaan in de jaren 60 als een manier om computers op afstand met elkaar te verbinden. In...
  1. De eerste website ter wereld was info.cern.ch, opgericht door Tim Berners-Lee in 1991. Het was bedoeld om informatie te delen met wetenschappers bij CERN (Europese Organisatie voor Kernfysische Onderzoek). Zelf de eerste website bekijken? Klik hier!
  2. De meest bezochte website ter wereld is Google, gevolgd door YouTube en Facebook.
  3. Het gemiddelde aantal websites dat een persoon per dag bezoekt is twaalf.
  4. Het internet bestaat volgens de laatste metingen uit 1,98 miljard websites. Echter zijn ze lang niet allemaal actief. Naar schatting ligt dat aantal op ongeveer 200 miljoen.
  5. Er zijn meer dan 4,5 miljard actieve gebruikers van het internet.
  6. De gemiddelde tijd die een persoon op een website doorbrengt is slechts vier minuten.
  7. Het gemiddelde aantal pagina's dat een persoon bezoekt op een website is 1,5.
  8. Het gemiddelde aantal bezoekers dat een kleine website per maand krijgt is ongeveer 5000.
  9. Het gemiddelde aantal bezoekers dat een grote website per maand krijgt is ongeveer 500 miljoen.
  10. Het gemiddelde aantal links op een website is ongeveer 50.

Hoe is het internet ontstaan?

Het internet is ontstaan in de jaren 60 als een manier om computers op afstand met elkaar te verbinden. In die tijd was het belangrijk om computers te verbinden omdat ze nog niet krachtig genoeg waren om complexe taken alleen te verwerken. In plaats daarvan werden twee of meer computers verbonden om samen te werken aan een taak.

In 1969 werd het eerste netwerk, genaamd ARPANET, opgezet door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Dit netwerk verbond vier universiteiten met elkaar: de Universiteit van Californië in Los Angeles, de Universiteit van Californië in Santa Barbara, de Universiteit van Utah en de Stanford Research Institute.

In de jaren 70 werd het internet verder uitgebreid en kwamen er steeds meer computers en netwerken bij. In 1981 werd het Transmission Control Protocol (TCP) en het Internet Protocol (IP) geïntroduceerd, wat het mogelijk maakte om computers met verschillende soorten hardware en software met elkaar te verbinden. Dit was een belangrijke mijlpaal omdat het internet daardoor toegankelijk werd voor iedereen.

In de jaren 90 werd het internet populair bij het grote publiek dankzij de opkomst van de World Wide Web en de browser. Sindsdien is het internet enorm gegroeid en is het onmisbaar geworden in onze moderne samenleving.

Interessant artikel?

Deel het via onderstaande knoppen op jouw favoriete kanaal.

Gerelateerde artikelen

Verbeter uw online aanwezigheid - Maatwerk website laten maken
Toename van bezoekers met SEO en SEA.
Hoe kies ik een goede domeinnaam?
Waarom is webdesign belangrijk en wat maakt het goed?
Hoe belangrijk is responsive design?
Waarom content op uw website zo belangrijk is?