post

Wordpress, WooCommerce Webdesign | Nijmegen

Inhoudsopgave

Jouw WordPress webdesign uitbesteden? Jouw website vanaf de grond af opbouwen, jouw WooCommerce-winkel (opnieuw) ontwerpen en onderhouden, of jouw algehele online communicatie oppoetsen – Wij helpen je graag verder.

We hebben dat pad al eerder bewandeld, waarbij we online projecten hebben uitgevoerd vanaf de ideefase, via de ontwerp- en ontwikkelingsfase, helemaal tot aan de oplevering. En verder – omdat je ook na de lancering gedekt moet blijven. Neem contact met ons op om vrijblijvend een afspraak in te plannen en dan vertel ik je graag meer hierover. 

1. WordPress webdesign is open source

WordPress wordt verspreid volgense de GNU Public licentie. Dit betekent dat je de software mag gebruiken en aanpassen naar eigen wens. Dus geen beperkingen en alle vrijheid om je creativiteit los te laten op het CMS systeem. Als website eigenaar heb je hierdoor dan ook altijd beschikking tot de sourcecode van jouw website en ben je niet gebonden aan een leverancier. 

2. Plugins en Thema’s​

WordPress is heel flexibel. De core van WordPress bevat de basisfunctionaliteit van het CMS maar deze core is heel gemakkelijk uit te breiden met “plugins”, code met extra stukjes functionaliteit. Via plugins kun je snel, gemakkelijk en goedkoop de juiste functionaliteit aan je WordPress website toevoegen. Op WordPress.org kun je kiezen uit meer dan 50.000 plugins om je website van extra functionaliteit te voorzien.

Naast plugins heb je voor WordPress zijn er ook meer dan duizenden “thema’s” beschikbaar waarmee je de stijl en layout van jouw website kunt vormgeven naar jouw wensen.

Doordat plugins en thema’s zo makkelijk te installeren zijn en ze door developers makkelijk kunnen worden geupdate heeft mede bijgedragen waarom WordPress zo groot is geworden. 

3. WordPress heeft een hele grote community​

WordPress is groot geworden doordat er wereldwijd tal van mensen vrijwillig helpen met het schrijven van code, vertalen van plugins en het organiseren van WordPress events. Jaarlijks worden er ook door deze WordPress enthousiastelingen vele WordPress conferenties (WordCamps) en WordPress bijeenkomsten (meetups) georganiseerd. Deze groep mensen noemt men de WordPress community en dit is één van de redenen waardoor WordPress nog steeds doorgroeit.

wordpress-webdesign

Wat is WooCommerce?

Woocommerce is een plugin voor WordPress waardoor een website omgetoverd wordt tot een webshop. WooCommerce is gestart in 2008 en diende destijds als ondersteuning voor simpele webshops. Tegenwoordig is WooCommerce uitgegroeid tot veel meer dan een ondersteunende plugin.

Met de vele opties voor thema’s, extensies en constante aanpassingen is het een wereldwijde community. Bovendien is het een gratis plugin die door iedereen is te downloaden.

In Nederland gebruikten afgelopen jaar maar liefst 8216 webshops WooCommerce.

Wat zijn dan die opties die WooCommerce zo gewild maken?

WooCommerce biedt gebruikers de mogelijkheid om vanuit een simpel thema de webshop uit te breiden. De mogelijkheden zijn oneindig. WooCommerce heeft voor de webshopthema’s een groot aantal plugins beschikbaar die ondersteuning bieden om je webshop professioneel aan te kleden en perfect te laten functioneren.

WooCommerce maakt het voor gebruikers erg eenvoudig om zelfstandig content toe te voegen aan de webshop en het als nodig is bij te werken. Verder is WooCommerce zeer betrouwbaar en gebouwd op Wordpress, ’s werelds meest gebruikte CMS systeem.

Een groot voordeel is dat het vanuit de webshop mogelijk is om alles te verkopen, van fysieke producten tot abonnementen, van afspraken tot digitale downloads. WooCommerce behoort tot een wereldwijde community, is Open source en is dus toegankelijk voor iedereen.

Dat maakt dat de plugin altijd in ontwikkeling is en ontwikkelaars en webwinkels altijd kunnen blijven finetunen. De plugin heeft inmiddels al meer dan 400 officiële extensies die ondersteuning bieden aan onder andere betaling, verzending, marketing en boekhouding.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op en we leggen het graag uit onder het genot van een bak koffie!

Interessant artikel?

Deel het via onderstaande knoppen op jouw favoriete kanaal.

Gerelateerde artikelen

Wanneer weet je dat je een nieuwe website nodig hebt?
De Psychologie Achter Gebruikers­ervaring: Een Diepgaande Verkenning van UX (user experience) in Webdesign
De Toekomst van Responsive Webdesign: Evoluties en Trends in 2024
Verbeter uw online aanwezigheid - Maatwerk website laten maken
De Nieuwste Webdesign Trends van 2023
Toename van bezoekers met SEO en SEA.

Offerte aanvragen

Vul jouw gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen. In de meeste gevallen is dit binnen 24 uur.

1
Contactgegevens
2
Interesse in
3
Het project
Waar ben je naar op zoek? *
Kun je ons wat meer vertellen over het project? *
Nick Huisman

Nick Huisman

Waal Webdesign

We zijn er weer op de volgende werkdag vanaf 9:00 uur.

Nick Huisman
Op zoek naar een creatieve website of een sprekende huisstijl? 

Neem contact op met Waal Webdesign voor een uniek ontwerp dat jouw bedrijf laat stralen! 💻💡

Klik hier om een offerte aan te vragen.
Neem contact op:
chat