blog

Wanneer weet je dat je een nieuwe website nodig hebt?

Inhoudsopgave

Inleiding

Als bedrijf is je website het visitekaartje naar de buitenwereld. Het is belangrijk dat deze website up-to-date is en goed functioneert, zodat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Maar wanneer is het nu precies noodzakelijk om je website te vernieuwen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen om je website een make-over te geven, zoals optimalisatie en modern webdesign.

Wanneer is een nieuwe website nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig kan zijn om je website onder handen te nemen:

1. Je bedrijf is veranderd

Wanneer er ingrijpende veranderingen hebben plaatsgevonden binnen je bedrijf, is het tijd om ook je website aan te passen. Bijvoorbeeld door een naamswijziging, een nieuwe huisstijl of het toevoegen van nieuwe producten of diensten. Je website moet deze veranderingen weerspiegelen om je bedrijf goed te vertegenwoordigen.

2. Je website is verouderd

Een website is slechts een paar jaar up-to-date. Technieken, trends en gebruikersvoorkeuren veranderen snel, wat het belang van een goede website benadrukt. Als je website er visueel verouderd uitziet of niet meer goed functioneert op mobiele apparaten, is het tijd voor een opfrisbeurt. Een modern, responsief design zorgt voor een betere gebruikerservaring op jouw website.

3. Je website is niet goed vindbaar voor potentiële klanten (SEO)

Als je website laag scoort in zoekmachines, missen potentiële klanten je. Een website vernieuwing met focus op SEO-optimalisatie kan je zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren. Denk hierbij aan het gebruik van relevante zoektermen, een logische sitemap en snelle laadtijden.

4. Je website is onveilig

Wanneer je website is gehackt of kwetsbaarheden vertoont, is het zaak om deze snel te vernieuwen. Een onveilige website kan je bedrijf en klanten ernstige schade toebrengen. Investeer in veiligheid door je website up-to-date te houden en kwetsbaarheden te dichten, een goede website is altijd veilig.

5. Je wilt je merk herpositioneren

Een website-update kan ook handig zijn als je je merk een andere positionering wilt geven. Een nieuw design, tone-of-voice en contentstructuur kunnen je bedrijf een fris imago geven.

6. Je wilt nieuwe functionaliteiten toevoegen

Wil je je website uitbreiden met extra functionaliteiten zoals een webshop, een klantenportaal of integratie met social media? Dan is het verstandig om je website opnieuw op te bouwen, zodat alles goed op elkaar aansluit.

7. Je website presteert slecht

Als je website traag laadt, veel bounce heeft of een lage conversie, is het tijd voor verbetering. Een website vernieuwing gericht op gebruiksvriendelijkheid en performance kan je conversie aanzienlijk verhogen.

8. Je wilt een ander CMS gebruiken

Dat is soms een goed idee! Door een ander CMS te gebruiken, kun je meer controle krijgen over de functionaliteiten en het ontwerp van je website. Wij gebruiken WordPress. WordPress is kosteloos, open source, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Een groot pluspunt is het brede scala aan plug-ins die beschikbaar zijn om je website naar eigen wens aan te passen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste CMS of bij het migreren van je website naar een ander systeem, laat het ons dan gerust weten!

Hoe pakken we een website vernieuwing aan?

Een website vernieuwing is geen eenvoudige klus. Het is belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan:

1. Duidelijke doelen stellen:

Wat wil je bereiken met je nieuwe website? Meer bezoekers, hogere conversie, betere zichtbaarheid?

2. Analyseren van huidige website:

We onderzoeken de sterke en zwakke punten van je bestaande site. Wat werkt goed en wat kan beter?

3. Plan van aanpak:

We bepalen de stappen die we gaan nemen, van ontwerp tot lancering. Betrekken de juiste partijen erbij.

4. Creëer nieuwe, waardevolle content:

Schrijf teksten die aansluiten bij je doelgroep en doelstellingen. Dit kan ook gedaan worden met behulp van een contentschrijver.

5. Optimaliseren voor vindbaarheid:

We voeren indien  gewenst een SEO-onderzoek uit en passen je website daarop aan.

6. Uitgebreid testen:

Controleren of alles naar behoren werkt, voordat we live gaan.

7. Monitor en onderhoud:

We houden je website up-to-date en analyseren de resultaten.

Conclusie

Een website vernieuwing is een behoorlijke investering, maar kan je bedrijf enorme voordelen opleveren. Door je website up-to-date te houden, verbeter je de gebruikerservaring, de vindbaarheid en het imago van je bedrijf. Wacht dus niet te lang en pak die website-make-over aan!

Veelgestelde vragen:

  1. Een website wordt als te traag beschouwd als het langer dan een paar seconden duurt om te laden. Dit kan bezoekers frustreren en hen aanzetten tot het verlaten van je site. Je kunt de snelheid van je website testen met tools zoals Google PageSpeed Insights, die je ook suggesties geeft om de laadtijd te verbeteren. Let wel, het gaat uiteindelijk om de ervaring die jouw bezoeker heeft.

  2. Je kunt eenvoudig controleren of je website mobielvriendelijk is door deze te bekijken op verschillende mobiele apparaten. Als de tekst moeilijk te lezen is, de knoppen te klein zijn om gemakkelijk aan te klikken, of als onderdelen van de site niet goed passen op het scherm, dan is je site waarschijnlijk niet mobielvriendelijk. Online zijn er ook tools te vinden die je snel vertellen of je website goed werkt op mobiele apparaten; een must voor elke professionele website.

  3. Een onveilige website kan leiden tot datalekken, waarbij persoonlijke en financiële informatie van gebruikers op straat kan komen te liggen. Dit leidt tot verlies van klantvertrouwen en een lagere positie in zoekmachineresultaten, maar ook tot mogelijke juridische problemen. Bovendien kunnen de kosten voor het herstellen van de schade flink oplopen en kan de reputatie van je bedrijf ernstige schade oplopen, wat aantoont dat het tijd is voor een professionele website. Het is dus ontzettend belangrijk om de beveiliging van je website serieus te nemen en te zorgen voor een veilige online omgeving voor jezelf en je bezoekers.

  4. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ of zoekmachineoptimalisatie. Dit proces omvat het optimaliseren van je website en content om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het draait om het verbeteren van organisch verkeer, dus bezoekers die je site vinden zonder te betalen voor advertenties. 
    SEA staat voor ‘Search Engine Advertising’, wat zoekmachineadverteren betekent. Dit gaat over het plaatsen van betaalde advertenties die verschijnen in de zoekresultaten. SEA helpt je om snel zichtbaarheid te verkrijgen door te betalen voor een hoge plaatsing bij zoekopdrachten die relevant zijn voor je bedrijf.
    Beide methoden zijn belangrijk voor een effectieve online marketingstrategie, maar ze dienen elk een ander doel!

Interessant artikel?

Deel het via onderstaande knoppen op jouw favoriete kanaal.

Gerelateerde artikelen

De Psychologie Achter Gebruikers­ervaring: Een Diepgaande Verkenning van UX (user experience) in Webdesign
De Toekomst van Responsive Webdesign: Evoluties en Trends in 2024
Verbeter uw online aanwezigheid - Maatwerk website laten maken
Toename van bezoekers met SEO en SEA.
Feitjes over het internet
14 tips voor een perfecte website

Offerte aanvragen

Vul jouw gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen. In de meeste gevallen is dit binnen 24 uur.

1
Contactgegevens
2
Interesse in
3
Het project
Waar ben je naar op zoek? *
Kun je ons wat meer vertellen over het project? *
Nick Huisman

Nick Huisman

Waal Webdesign

We zijn er weer op de volgende werkdag vanaf 9:00 uur.

Nick Huisman
Op zoek naar een creatieve website of een sprekende huisstijl? 

Neem contact op met Waal Webdesign voor een uniek ontwerp dat jouw bedrijf laat stralen! 💻💡

Klik hier om een offerte aan te vragen.
Neem contact op:
chat