blog

8 Tekenen dat uw website onderhoud nodig heeft

WordPress is geweldig! Het is veelzijdig, flexibel, schaalbaar en aanpasbaar. Of je nu een aspirant-blogger, een klein bedrijf of een grote onderneming bent, het platform...

WordPress is geweldig! Het is veelzijdig, flexibel, schaalbaar en aanpasbaar. Of je nu een aspirant-blogger, een klein bedrijf of een grote onderneming bent, het platform kan worden aangepast aan je behoeften en worden gebruikt om een ​​op maat gemaakte ervaring te bieden.

Het punt is echter dat, net als elke andere technische oplossing, WordPress-websites onderhoud en ondersteuning nodig hebben. Je kunt niet zomaar een website bouwen en hem vergeten. Nou, dat kan, maar dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat het uw bedrijfsdoelen haalt.

Daartoe moet uw website in topconditie verkeren, goed zijn geoptimaliseerd en regelmatig worden gecontroleerd op fouten en problemen.

En toch merken veel website-eigenaren, vooral die van doe-het-zelf en kleine bedrijven, de signalen en rode vlaggen niet op die aangeven dat hun website een professionele uitstraling nodig heeft. Als gevolg hiervan lopen ze het risico verkeer te verliezen door organische zoekopdrachten, klanten weg te jagen en uiteindelijk echt geld te verliezen.

In dit artikel belichten we de 8 meest voorkomende signalen dat je WordPress website onderhoud nodig heeft. Als u enkele of al deze zaken waarneemt, kunt u overwegen een bureau in te huren om u technische ondersteuning van WP te bieden en u te helpen weer op het goede spoor te komen.

Lees verder en maak aantekeningen!

1) Een niet-technisch onderlegde websitebeheerder

Als u een niet technisch onderlegde website-eigenaar en/of -beheerder bent en geen interne IT hebt om de complexe zaken voor u te regelen, kunt u in de problemen komen.

Het onderhouden van een kleine WordPress-website is geen moeilijke taak. Vooral als het geen hoge technische vereisten, veel verkeer en te veel inhoud heeft.

Zelfs de meest bescheiden websites hebben echter regelmatige back-ups en updates nodig en kunnen te maken krijgen met enkele van de andere problemen die in de volgende secties worden beschreven.

Als je niet zeker weet hoe je hiermee om moet gaan en niet eens weet of je er last van hebt, kun je het beste een professioneel WordPress-bureau raadplegen of op zijn minst een deskundige ontwikkelaar. Ze kunnen een diagnose stellen van de staat van uw website, een actie voorstellen en uitvoerbaar advies geven dat van toepassing is op uw behoeften.

Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw weboplossing haalt en dat deze ook daadwerkelijk zijn doel kan dienen. Anders verspilt u mogelijk uw tijd en middelen zonder voorzienbare resultaten en vraagt ​​u zich af wat er is misgegaan.

Al met al moet een website, om op een positieve manier bij te dragen aan uw digitale aanwezigheid , worden onderhouden door iemand die weet waar hij mee bezig is. Als u niet die persoon bent, heeft u hulp nodig.

Laten we nu eens kijken naar enkele meer specifieke problemen die aangeven dat u onderhoud nodig heeft.

2) Langzaam ladende website

Een langzaam ladende website is een zeker teken dat u om hulp moet bellen.

Het probleem kan worden veroorzaakt door meerdere problemen en om erachter te komen welke het in uw geval is, moet de website een volledige diagnose ondergaan. Je kunt zelfs last hebben van alle mogelijke tegenslagen en het niet eens weten!

Enkele van de meest voorkomende redenen die ervoor zorgen dat een website of pagina langzaam laadt, zijn:

De meest voorkomende redenen voor het langzaam laden van pagina’s

Te veel plug-ins. Wanneer een pagina wordt geladen, laden alle plug-ins die op de website zijn geïnstalleerd mee, ongeacht of ze relevant zijn voor de specifieke pagina. Als de plug-ins te veel worden of niet correct zijn gecodeerd, kan dit snelheidsproblemen veroorzaken.
Niet-geminimaliseerde code. De CSS-, JavaScript- en HTML-code van de thema’s en plug-ins kunnen soms rommelig zijn met onnodige informatie of zelfs gewoon te veel witruimte. Hoe meer code, hoe langer de verwerking duurt. Vandaar het trage laden.
Geen CDN. Als de website gericht is op internationaal verkeer, maar alleen vertrouwt op de oorspronkelijke server waarop de inhoud wordt gehost, kan het langer duren voordat de pagina’s zijn geladen wanneer de gebruiker geografisch ver weg is. Een CDN-netwerk van gedistribueerde servers verkleint de afstand die de informatie moet overbruggen om de gebruiker te bereiken en verlaagt de laadtijd.
Gedeelde hosting. Shared hosting is kosteneffectief, waardoor het een veelvoorkomende keuze is voor kleinere organisaties en doe-het-zelfwebsites. Als je niet veel verkeer hebt, kan het een goede keuze zijn. Wanneer uw verkeer echter groeit, kan dit ernstige laadproblemen veroorzaken en een echt onaangename gebruikerservaring opleveren.
Grote afbeeldingen. Grote afbeeldingen hebben meer tijd nodig om te laden en kunnen een pagina aanzienlijk vertragen. Het vinden van de balans tussen grootte en kwaliteit kan moeilijk zijn, maar het is absoluut noodzakelijk als het gaat om gebruikerservaring en SEO . Ook als er te veel afbeeldingen op een pagina staan ​​en er geen lazy loading is geïmplementeerd, kan dit het probleem nog urgenter maken.
Ongeacht waardoor een website langzaam laadt, dit kan niet alleen de gebruikerservaring beïnvloeden, maar ook de SERP-prestaties en ranking. Mensen hebben de neiging om pagina’s te verlaten die een eeuwigheid duren om te openen, en een hoog bouncepercentage is een zeker teken dat dit mogelijk met uw website gebeurt.

Bovendien beschouwt Google dit soort prestaties met de kernupdate van webvitaliteit als essentieel. Dit betekent dat als u niet voor snelheidsoptimalisatie zorgt , u uw rankings kunt verliezen en achterop kunt raken bij concurrenten die hun technische SEO serieuzer nemen.

3) Stapelupdates

Het regelmatig bijwerken van uw WordPress-website is essentieel.

WordPress is een open source platform, wat betekent dat de broncode van je website voor iedereen zichtbaar is. Dit creëert een zeker risico en maakt het vatbaarder voor hackaanvallen en malware.

Gelukkig is de WordPress-community constant in de gaten en, vaker wel dan niet, vangt dergelijke kwetsbaarheden in een vroeg stadium op en levert een patch.

Zonder deze patches en updates is uw website niet veilig en kunnen zowel de uwe als de gegevens van uw klanten in gevaar komen.

Hoe groter en technisch geavanceerder uw website is, hoe complexer het bijwerken ervan kan worden. Bovendien moet u, afgezien van de kern, ook de thema’s en de plug-ins bijwerken.

Tenzij u werkt met een toegewijd WordPress-bureau dat deze voor u heeft gebouwd en ontworpen, zijn ze waarschijnlijk door verschillende providers ontwikkeld. Als gevolg hiervan kan het bijwerken ervan aanvullende codering en aanpassingen vereisen. Anders kan in zeldzame gevallen uw hele website kapot gaan na de update.

4) Niet werkende plug-ins

Met plug-ins kunt u op uw WordPress-website praktisch elke functionaliteit installeren die uw hartje begeert. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er bijna 60 000 gratis en betaalde plug-ins beschikbaar zijn op de officiële WordPress-website.

Het probleem met zo’n overvloedige variëteit is echter dat de kwaliteit niet altijd gegarandeerd is. Bovendien worden niet al deze plug-ins regelmatig onderhouden en bijgewerkt door de provider, wat kan leiden tot incompatibiliteit en beveiligingsproblemen.

Onervaren website-eigenaren komen vaak in de verleiding om alle add-ons te installeren die hun aandacht trekken, omdat ze zich simpelweg niet bewust zijn van de gevolgen. In feite kunnen mensen zelfs plug-ins behouden die ze niet gebruiken, of die een onbeduidende ijdelheidsfunctie bieden die de extra belasting niet waard is.

Om goed te kunnen functioneren, moeten plug-ins bovendien regelmatig worden bijgewerkt en als u dat niet doet, loopt uw ​​website mogelijk gevaar. Omdat plug-ins worden ontwikkeld door onafhankelijke derde partijen, kunnen kernupdates er ook voor zorgen dat ze niet goed werken.

Simpel gezegd, het is ingewikkeld. En als je niet zeker weet wat je aan het doen bent, of je weet zeker dat je al een puinhoop hebt gemaakt, dan heb je zeker professioneel onderhoud nodig.

5) Onregelmatige back-ups

Wanneer heb je voor het laatst een back-up van je website gemaakt?

Als je het je niet meer kunt herinneren, zit je misschien in de problemen.

Regelmatige back-ups zijn net zo belangrijk als regelmatige updates. Ze zorgen ervoor dat uw gegevens veilig zijn en kunnen worden hersteld in geval van een fatale fout of een ander groot probleem.

Bovendien moet u, afgezien van geplande evenementen, vóór elke update een back-up van uw website maken, om er zeker van te zijn dat u aan de veilige kant bent als er iets misgaat.

Dit soort werk maakt deel uit van het standaard website-onderhoud en mag in geen geval worden verwaarloosd, zelfs als u uw website zelf beheert.

6) Slechte SERP-ranglijst

Slechte rankings in de SERP’s kunnen verschillende oorzaken hebben.

We weten allemaal dat de regelgeving voor zoekmachines voortdurend verandert en hoewel de effecten van deze wijzigingen niet onmiddellijk plaatsvinden, halen ze uiteindelijk elke website in.

Als u uw SEO-klusjes serieus neemt en denkt dat u alles volgens het boekje doet, maar nog steeds onbevredigende resultaten ziet, kunnen er verborgen technische problemen zijn die uw prestaties belemmeren.

Uw lay-outs zijn bijvoorbeeld mogelijk niet geoptimaliseerd voor mobiel verkeer , of zelfs uw hele website is mogelijk niet mobielvriendelijk . Het kan ook zijn dat u niet de juiste metatags en omleidingen hebt geïmplementeerd, dat u geen gestructureerde gegevens heeft, enzovoort, enzovoort.

Ook als je met succes een SEO-audit uitvoert , kun je misschien niet alle zaken zelf regelen.

Technische SEO speelt een grote rol in de ranking van een website en, afhankelijk van uw onderhoudsplan en contract, kan uw provider u helpen dit te regelen, of op zijn minst inzicht geven in waar de problemen vandaan kunnen komen.

7) Verouderd ontwerp

Afhankelijk van wanneer uw website is gebouwd, wie deze heeft gemaakt en hoe goed ze hun werk hebben gedaan, kan uw ontwerp verouderd zijn zonder dat u het weet.

Het punt is dat trends in webdesign snel veranderen en dat het moeilijk is om ze bij te houden. Zelfs als het uiterlijk van uw website een jaar of twee geleden een rage was, kunnen ze nu ouderwets en ongepast lijken.

Om klanten aan te trekken, te behouden en bij te dragen aan uw online reputatie , moet uw website er goed uitzien en goed aanvoelen.

Ontwerp is niet noodzakelijkerwijs onderdeel van elk onderhoudsplan, en of uw provider aan uw behoeften kan voldoen, hangt af van de specialisten die ze in het team hebben, de middelen die ze tot hun beschikking hebben en uw budget.

Met een professioneel WordPress-bureau kunt u echter altijd vertrouwen op advies en suggesties van het hoogste niveau.

8) Willekeurige websitefouten

Zelfs als je je best doet om je niet te bemoeien met dingen die je niet begrijpt en je je website goed beheert, kunnen er fouten en fouten optreden. Zo is technologie.

Uw inhoud wordt mogelijk niet weergegeven aan de kant van de klant, de gebruiker ziet mogelijk foutcodes, er kunnen problemen zijn met omleidingen en dergelijke.

Sommige veelvoorkomende websitefouten zijn duidelijk en sommige hebben een professionele audit nodig om ze te identificeren. Als je de revisie niet zelf kunt implementeren of geen interne ontwikkelaar hebt die bekwaam is in WordPress-onderhoud, moet je om hulp vragen.

Het controleren van uw website op bugs en fouten maakt deel uit van elk standaard WordPress-onderhoudsplan en biedt u de zekerheid dat er niets misgaat terwijl u niet kijkt. En als er zich een probleem voordoet, wordt dit tijdig verholpen.

Bottom Line

Of u het nu weet of niet, het is vrijwel zeker dat uw website onderhoud nodig heeft.

WordPress is het soort platform dat voortdurend moet worden bijgewerkt, gecontroleerd en onderhouden. In feite heeft elke technologie dat nodig als u wilt dat het u goed van dienst is en de gewenste resultaten oplevert.

Als u wordt geconfronteerd met een of meer van de problemen die in het artikel worden genoemd en professionele hulp nodig heeft, neem dan genoegen met niet minder dan het beste – bel ons!

Interessant artikel?

Deel het via onderstaande knoppen op jouw favoriete kanaal.

Gerelateerde artikelen

Verbeter uw online aanwezigheid - Maatwerk website laten maken
Toename van bezoekers met SEO en SEA.
14 tips voor een perfecte website
Hoe kies ik een goede domeinnaam?
Wat doet kleur op een website?
Hoe belangrijk is responsive design?